Az ÁSZ TÁBOR

                             
Tábori kép
                             


Az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR először 2008 augusztusában nyitotta meg kapuit a 10-13 és a 14-22 éves korosztályok számára. Jelenleg a 14-22 éves fiatalok számára
2017 júliusában  immáron a

15. ÁSZ TÁBOR

AZ ÁSZ X. 

 

kerül megrendezésre…


A ÁSZ X. tábor programkínálata a korábbi évek 11 ÁSZ CLASSIC táborának és a 2015-ös év ÁSZ CHALLENGE táborának, valamint a 2016-ös ÁSZ PERFECT táborok tapasztalatait ötvözte. Az ÁSZ X. fókuszában természetesen a színjátszás állt, de a szakmai órák mellett változatos szabadidős programok is várják a táborozókat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a késő délutáni és esti szabadidős programok jelentős szerepet játszanak abban, hogy a táborozás 10 napja alatt összetartó és hatékonyan alkotó teamek alakuljanak ki.
Idén a 14-22 éves korosztály 5 csoportban (max. 22 fő/csoport) folytatja a munkát színésztanárok vezetésével. Az első napon a táborozóknak lehetőségük van arra, hogy minden tanárral együtt dolgozzanak. A napot lezáró esti tábortűznél került sor a táborozók csapatokba sorolására. A 2. naptól kezdve a csoportok tanáruk vezetésével dolgoznak színházi projekteken. Színésztréningeken, kreatív- és önismereti játékokon, színészmesterség és beszédtechnika órákon keresztül jutnak el a csoportok a bemutatóig, az ÁSZ GÁLÁIG, amelynek helyszíne a 2013 nyaráig a dorogi József Attila Művelődési Ház volt, 2014 és 2015-ben Szentenrén a PMK. 2016-ban új, korszerű helyszínen, a gyömrői Hankó István Művészeti Központ klimatizált színházteremben került megrendezésre az ÁSZ GÁLA. A bemutató után a táborozók egyénre szabott, szóbeli  értékelést is kapnak a csoportvezetőtől, s a tanárok a jövőre vonatkozó szakmai tanácsokkal is rendszerint ellátják a diákokat. Ahogy már említettük, a színjátszó kurzusok után, délutánonként, seniorok irányításával, különféle szabadidős tevékenységekre is nyílt lehetőség: pl. sportversenyek, fürdőzés, teázó, "játék- barlang", disco, koncert, színházi előadás, szakmai beszélgetések meghívott művészekkel, szinkrongyakorlat  és filmklub színesítik az ÁSZ napokat. A versenyek, kalandjátékok során a csapatok pontokat gyűjtenek és a pontverseny eredményeként, az utolsó estén kihirdetésre kerül, hogy ki nyerte az ÁSZOK ÁSZA vándorserleget.

2015-ben megrendezésre került az ÁSZ CHALLENGE is,  a legvagányabb drámatábor, a kihívások tábora. Az ÁSZ CHALLENGE tábort elsősorban az elszánt színjátszóknak ajánlottuk: azoknak, akik már évek óta foglalkoznak színjátszással. (Persze jelentkeztek olyan diákok is, akik arra vágytak, hogy felpörgessék őket a kihívások!) Az ÁSZ CHALLENGE egy kaland-színjátszó tábor volt, ahol kétnaponta kellett magas szakmai színvonalon előadást gyártani a csapatoknak, kalandos körülmények között. Hogy milyen kellékekkel, milyen témában és milyen műfajban kellett dolgozni,az csak a KIHÍVÁS NAPJAIN dőlt el! Három KIHÍVÁS, HÁROM ELŐADÁS! Amikor elindult az óra, elindult a visszaszámlálás. Küzdelem, alkotás és siker: ez volt az ÁSZ CHALLENGE!

Ennek a sikeres tábornak a tapasztalatai módosították az ÁSZ CLASSIC koncepciót. 2016-ban így jöhetett létre a Classic és Challenge táborok erényeit egyesítő: ÁSZ PERFECT TÁBOR!Most pedig fokozzuk a tétet, jön az ÁSZ X. 

 

Tehát 2017-ben új kaland indul!

A nyári táborokkal, természetesen, az ÁSZ NAPOK nem érnek véget. Diákjaink év közben is tartják a kapcsolatot. Nem csak az interneten :-) Az ÁSZ közösség munkáját színjátszó fesztiválon nyert arany minősítés is fémjelzi.

A rendszeres teázások, bulik mellett, az ÁSZ színjátszó kurzusok, és szombatonként az ÁSZ DRÁMAISKOLA is biztosítja, hogy a nyár elmúltával is legyenek diákjainknak ÁSZ napjaik.

Az ÁSZ DRÁMAISKOLÁNAK immáron 12 tanítványa a budapesti, a kaposvári és a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem hallgatója.


A Drámaiskoláról a honlap megfelelő aloldalán olvashatsz!

A munka folytatódik! Várunk!


                             
                             

 
 


Támogatónk: